Flyg till Cairns

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
lör 2/10
lör 9/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Cairns.
Visa nuvarande reserestriktioner för Australien

Billigaste flygen till flygplatser i Cairns

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Cairns från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Cairns

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Cairns

Stockholm (STO) till Cairns (CNS)

Vanligtvis är flyg till Cairns från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Cairns, vilket i genomsnitt kostar 9 360 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN CAIRNS TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj25% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Cairns kostar i genomsnitt bara 7 383 kr i maj
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL CAIRNS FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSapril83% dyrareDet kostar omkring 17 886 kr för flyg till Cairns från Stockholm Arlanda flygplats i april
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL CAIRNS FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari808% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Cairns från Stockholm Arlanda flygplats i februari än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Cairns?

Flyg till Cairns mellan maj och september för att få allra bäst väder under din vistelse i den australiensiska staden. Dessa månader är de svalaste under året och har en temperatur på mellan 20-28 °C. Som varmast är det under december och januari med temperaturer på drygt 30 °C. Många väljer att boka flyg till staden för de vackra stränderna och dessa går bra att utnyttja året om. Fördelen med flygresor under perioden mellan maj och september är att vädret då är som allra torrast under året. Dessutom är det lättare att ägna sig åt sightseeing då det inte är lika varmt som under början av året.

När är det billigast att boka flyg till Cairns?

Du hittar billiga flyg till Cairns mellan december och februari som är stadens lågsäsong. Då är det som allra varmast i staden med en genomsnittlig temperatur på 32 °C. Detta är även de regnigaste månaderna och du kan därför hitta billiga flygbiljetter till Cairns. Även under våren går det att hitta flygstolar med lägre priser. Allra dyrast är det att boka flygbiljetter till Cairns mellan juni och augusti då staden har sin högsäsong.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Cairns?

  Om du inte har möjlighet att flyga till Cairns i maj är april ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Cairns under april ligger i genomsnitt på 7 633 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Cairns?

  Vår data visar att måndag är den billigaste dagen att flyga till Cairns. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 8 047 kr. Och andra sidan är lördag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 10 099 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Cairns?

  Det är billigast att flyga på eftermiddagen från Sverige till Cairns då du kan hitta flygpriser för så lite som 9 581 kr. Att flyga till Cairns på eftermiddagen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Flyg till Cairns är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 12 143 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Cairns?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Cairns. Om du planerar att flyga till Cairns, överväg då även att boka flyg till Bloomfield flygplats(126 km från stadskärnan i Cairns).


Kan jag flyga till Cairns från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Cairns

De flesta besökare från Sverige får inte komma in Cairns.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Cairns.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Cairns.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Cairns?

Returresa till Sverige från Cairns

Testkrav för COVID-19
Besökare från Cairns måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Cairns behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Cairns inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Cairns

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Cairns
Qantas Airways
26 dec.
ARN10:05Stockholm Arlanda
32t 15m
2 stopp
CNS18:20Cairns
9 jan.
CNS10:15Cairns
30t 00m
2 stopp
ARN16:15Stockholm Arlanda
74 414 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Cairns

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Cairns, visa några av våra erbjudanden nedan av Emirates
Emirates
ARNStockholm Arlanda
32t 20m
CNSCairns

Flygplatser nära Cairns

Nedan hittar du alla flygplatser i Cairns tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Cairns landar på Cairns Airport som ligger strax norr om stadens centrum. För att resa till Cairns billigt från flygplatsen finns bussar som snabbt tar dig in till city. Du kan antingen förboka din biljett till bussen eller köpa en biljett i automaterna inne i ankomsthallen. Bussen stannar vid båda terminalerna och avgår varje halvtimme. En biljett kostar 6 AUD (39 SEK) men du kan även köpa en tur och returbiljett för 8 AUD (53 SEK). Det snabbaste sättet att ta dig in till city är med bil vilket tar ungefär 12 min. En taxifärd från flygplatsen in till Cairns kostar ungefär 30 AUD (197 SEK). Ute på flygplatsen hittar du även flera hyrbilsalternativ om du vill ha en egen bil under din vistelse.


Populära flygresor till Cairns

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Cairns som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Cairns
Snabbast flygtid32t 20m
Billigaste pris14 126 kr

Det är mycket populärt att cykla i Cairns och detta är ett utmärkt sätt att ta sig runt i staden på. Cairns är full av cykelvägar som är både säkra och trevliga. Flera tar dig förbi sevärdheter och besöksmål som Botanic Gardens och Centenary Lakes som är att rekommendera för den som vill ge sig ut på en cykelutflykt. Kollektivtrafiken i Cairns består av Translinks bussar som har ett stort nätverk av linjer. En enkelbiljett kostar 2,95 AUD (19 SEK). Du kan även köpa ett dagspass för 10,25 AUD (67 SEK) vilket lönar sig om du ska resa flera gånger under en dag.


Du behöver ha ett visum för flyg till Cairns men för kortare turistresor går det bra att ansöka om viseringen elektroniskt vilket gör processen enkel. Du behöver ha med dig ditt pass när du reser till Australien och passet behöver endast vara giltigt under den tid du befinner dig i landet. Tänk dock på att de länder du mellanlandar i kan kräva längre giltighetstider på ditt pass.


Börja planera din resa till Cairns


Vad ska man se i Cairns?

En av de största sevärdheterna i Cairns är utan tvekan stadens lagun. Runt lagunen hittar du en strandpromenad fylld med butiker och uteserveringar.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Vid lagunens strandpromenad hittar du både lekplatser, volleybollbanor och skateparker vilket gjort strandpromenaden till en av de mest populära besöksmålen för barnfamiljer.

Ska man köpa reseförsäkring?

Du ska ha en bra reseförsäkring när du reser till Australien för att undvika höga kostnadder för sjukvård i landet.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går utmärkt att dricka kranvattnet i Cairns.

Ska man lämna dricks?

Du kan lämna ungefär 10 % i dricks för restaurangnotor på finare restauranger.

Var ska man shoppa?

Längs med strandpromenaden och piren ligger många småbutiker. För större kedjor kan du ta dig till Cairns Central Shopping Centre. (Priser kontrollerade 06/06/2019).