Flyg Asien Indien Kerala Thiruvananthapuram

Flyg till Thiruvananthapuram

fre 27/3
fre 3/4
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Thiruvananthapuram

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Thiruvananthapuram från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Thiruvananthapuram?

Den bästa tiden att resa till Thiruvananthapuram är mellan oktober-februari. Det är den bästa säsongen med behagliga temperaturer och den bästa tiden för sightseeing. Mellan oktober-februari är det cirka 20 °C varmt medan det är cirka 35 °C på sommaren. Billiga flyg till Thiruvananthapuram går att hitta trots högsäsongen beroende på när du ska åka.

När är det billigast att boka flyg till Thiruvananthapuram?

Det är billigast att boka flyg till Thiruvananthapuram på hösten, varav oktober är den bästa månaden om du vill åka under den bästa perioden men ändå hitta billiga flygbiljetter till Thiruvananthapuram. Flygresor kostar cirka 7000 SEK per person tur och retur från Stockholm Arlanda och cirka 9500 SEK per person från Göteborg på hösten. På vintern stiger priserna på flygbiljetter till Thiruvananthapuram till ungefär 8000 SEK per person från Stockholm och cirka 10 000-11 000 SEK per person från Göteborg för en snabbare resa med endast en mellanlandning.


Vilka flygbolag flyger till Thiruvananthapuram?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Thiruvananthapuram

För bäst flyg till Thiruvananthapuram reser du med Emirates från Stockholm Arlanda och med Qatar Airways från Göteborg. Dessa flygbolag erbjuder den snabbaste rutten med oftast bara en mellanlandning. Resan är på cirka 12-13 t från Stockholm och cirka 14 t från Göteborg. Om du istället vill boka flyg till Thiruvananthapuram som är billigare tar resan mellan 13-17 t från Stockholm och cirka 20 t från Göteborg. Du mellanlandar oftast då två gånger, ibland tre. Det ingår bagage samt mat och underhållning på flygen.


Hur tar man sig från flygplatsen i Thiruvananthapuram till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Thiruvananthapuram plus avståndet till centrum

Från Trivandrum Airport (TRV) är det ungefär 7 km till centrum. Du tar dig snabbast in med taxi som kostar cirka 155 INR (cirka 21 SEK) och tar cirka 5-10 min. Det är det mest bekväma alternativet, särskilt om du reser med familj eller har många väskor med dig. Du kan antingen ta en taxi direkt på flygplatsen eller förboka. Det finns en egen disk för dig som bokat taxi i förväg. Transfer kan också bokas i förväg. Det billigaste alternativet är med buss som tar cirka 10 minuter. Eftersom Thiruvananthapuram centrum ligger så nära flygplatsen kan du även ta dig in med Autorickshaw, som är väldigt populärt vid korta sträckor. Du kan även boka en resa med Ola eller Uber som är billigare varianter av taxi och har egna appar som du kan boka genom.


Hur tar man sig runt i Thiruvananthapuram?

Det är lätt att ta sig runt i Thiruvananthapuram och du har många alternativ. Det går bra att promenera i de flesta områden och Autorickshaw är ett utmärkt sätt för dig som ska åka kortare sträckor. Dessa finns att hitta lite överallt och kostar cirka 20-50 INR (cirka 2-7 SEK). Vissa kör på taxameter men oftast kan du komma överens om ett pris innan, vilket är att rekommendera. Det finns nu även nya bussar med luftkonditionering som kostar cirka 10-40 INR (cirka 1,40-5,50 SEK) beroende på hur långt du ska åka. Det finns även taxi som du kan ta och ditt hotell kan hjälpa dig om du behöver boka en i förväg. Det finns flera ställen som hyr ut cyklar men detta är det minst rekommenderade sättet att ta dig runt på.


Kan man resa till Thiruvananthapuram utan pass eller visum?

Som svensk medborgare behöver du pass och visum till Thiruvananthapuram. Du kan ansöka om ett e-Tourist Visa på Indianvisaonline och du måste söka minst fyra dagar innan avresa. Ett turistvisum kostar cirka 90 USD (cirka 900 SEK). Du kan stanna i Thiruvananthapuram upp till 90 dagar med ett turistvisum och det är giltigt i ett år. Ditt pass behöver även vara giltigt i minst sex månader efter inresa och du behöver kunna visa upp en returbiljett.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Thiruvananthapuram


Tips och råd om Thiruvananthapuram

Att se i Thiruvananthapuram

Thiruvananthapuram är känd för sin arkitektur och sina heliga tempel. Det finns därför många sevärdheter att upptäcka. Några av de mest berömda templen är Padmanabhaswamy-templet samt Karikkakom Chamundi Devi-templet. Du får heller inte missa Napiermuseet och Natural History Museum som ligger nära varandra mitt i stan. Passa även gärna på att utnyttja heliga behandlingar för ditt välmående till exempel genom att besöka Ayushmanbhava-centret och ta del av den 2000 år gamla ayurveda-behandlingen.

Kan du dricka kranvattnet?

Nej, du bör alltid köpa vatten på flaska när du är i Thiruvananthapuram. (Priser kontrollerade 27/2019).

Flyg Asien Indien Kerala Thiruvananthapuram