Hitta billiga flyg till Alice Springs

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis 13/12
tis 20/12

Trender för flygresor till Alice Springs

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Alice Springs och lägg upp den ultimata resplanen

Se priser från:

Vanliga frågor om att flyga till Alice Springs

Det är svårt att säga hur lång tid det tar att flyga till Alice Springs, Australien. Vissa dagar finns det inga flyg tillgängliga, men när det gör det får du räkna med att det tar flera dagar att resa med olika mellanlandningar med långa väntetider. Flygplatsen i Alice Springs är liten och det är inte alltid som det finns flygerbjudanden dit. Det går bara trafik dit från två andra flygplatser, Adelaide och Brisbane. Om du vill flyga från Stockholm till Brisbane tar det oftast minst 50 timmar, och sedan kan det vara nödvändigt att vänta till nästa dag eller rentav två dagar innan du kan ta flyget till Alice Springs. Det tar drygt tre timmar att flyga den sista sträckan. Allt som allt kan flygningar till staden alltså ta tre dygn eller mer.

Det finns tyvärr inga direktflyg till Alice Springs Airport. Om du flyger från exempelvis Stockholm kan du flyga från Arlanda till Istanbul med Turkish Airways. Du landar då på Sabiha Gokcen Airport, och nästa flyg går från Istanbuls andra flygplats, Istanbul Airport. Du får antagligen vänta ganska länge mellan planen, vilket är praktiskt så du hinner ta dig till den andra flygplatsen. Därifrån flyger du vidare med Turkish Airlines till Singapore. Efter en kortare väntetid kan du ta ett flyg med Air Niugini till Port Moresby i Papua Nya Guinea, och du flyger sedan med samma flygbolag till Brisbane. Sedan är det möjligt att du måste vänta en eller två dagar tills det finns ett plan som går till Alice Springs. Den sträckan trafikeras av Virgin Australia några dagar i veckan.

Under de varmare månaderna beger sig vandrare i området kring Alice Springs ofta till naturområden som Uluru då de är bäst lämpade för promenader med familjen och husdjur. Den som föredrar denna typ av upplevelse gör bäst i att flyga till Alice Springs i april, maj, eller juni.


Andra kabinklasser för flyg till Alice Springs

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Alice Springs

Flygplatser nära Alice Springs

Nedan hittar du alla flygplatser i Alice Springs tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig från Alice Springs flygplats till centrum?

Det finns några olika sätt att ta sig från flygplatsen in till centrum. Du kan både ta en taxi eller hyra bil av en av flera olika hyrbilsfirmor. Många turister väljer att hyra bil så de kan köra runt till olika sevärdheter. Företaget Emu Run Experience erbjuder skyttelbussar som tar dig in till staden och som går till flertalet hotell.


Visumkrav för att besöka Alice Springs

När du reser till Australien behöver ditt pass bara vara giltigt den tid du ska stanna i landet. Men det är viktigt att kolla upp vilka regler länderna du mellanlandar i har. Många kräver att passet ska vara giltigt i minst sex månader efter inresan. Du behöver också skaffa ett visum, och det kan du göra online.


Börja planera din resa till Alice Springs


De bästa sakerna att se och göra i Alice Springs

Alice Springs är den perfekta destinationen när du vill uppleva Australien på riktigt. Du kan till exempel upptäcka Alice Springs School of the Air Visitor Center. Där kan du lära dig mer om hur barn som bor i the outback, som vildmarken kallas, har fått utbildning utan att ha tillgång till traditionell skolgång på grund av de stora avstånden. Nu för tiden hålls skolans lektioner online, men förr sändes de på radio. Ett annat roligt utflyktsmål för hela familjen är Alice Springs Reptile Center. Där finns leguaner och alla möjliga australiska ödlor och andra djur att förundras över. Precis utanför staden finns några helt andra djur på the Kangaroo Sanctuary. Där räddar man föräldralösa kängurur och du kan få hjälpa till att mata dem och klappa dem. I Alice Springs Desert Park kan du lära dig mer om floran och faunan i den här delen av Australien. Du kan till exempel se en show med stora rovfåglar och även få syn på reptiler, fladdermöss, mindre fåglar och de gulliga små djuren som heter kaninpunggrävling på svenska (bilby på engelska). Du kan också lära dig mer om hur aboriginerna hittar och lagar mat, gör naturmedicin och lagrar vatten.


Varför använda momondo?

Vi hjälper dig hitta det flyg som passar dina behov bäst – momondo jämför priser från hundratals flygbolag och resebyråer och hjälper dig att filtrera dem för att hitta det bästa flyget för just dig.

Ja. Med momondo kan du välja och markera flyg med denna policy till Alice Springs.

momondo hjälper dig att hitta det bästa flyget till Alice Springs genom att erbjuda filter för att begränsa ditt val av flyg efter kriterier som passar dig. Du kan välja flyg baserat på många faktorer så som pris, avgångs- och ankomsttider, flygplats och flygbolag.

Om du inte är redo att boka ett flyg till Alice Springs just nu kan du använda vår information ovan för att få användbara tips eller för att aktivera prisbevakningar. I dessa fall följer momondo priserna för flyg till Alice Springs och meddelar dig så fort de ändras.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.