Flyg till Dar es-Salaam

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
sön 23/1
sön 30/1

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Dar es-Salaam.
Visa nuvarande reserestriktioner för Tanzania

Billigaste flygen till flygplatser i Dar es-Salaam

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Dar es-Salaam från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Dar es-Salaam

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Dar es-Salaam

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Dar es-Salaam (DAR)

Vanligtvis är flyg till Dar es-Salaam från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Dar es-Salaam, vilket i genomsnitt kostar 4 792 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN DAR ES-SALAAM TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember20% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Dar es-Salaam kostar i genomsnitt bara 3 842 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL DAR ES-SALAAM FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember24% dyrareDet kostar omkring 5 962 kr för flyg till Dar es-Salaam från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL DAR ES-SALAAM FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember778% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Dar es-Salaam från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Dar es-Salaam?

Boka flyg till Tanzania och Dar es Salaam mellan maj och september för att få så bra väder som möjligt under din resa. Om du reser med flyg till Dar es Salaam under denna period kan du vänta dig temperaturer på ungefär 27 °C. Sommarmånaderna är de svalaste under året och även de torraste. Under vintern stiger temperaturerna upp över 30 °C. Våren är den allra regnigaste delen av året och särskilt tiden mellan mars och maj för med sig tunga regnfall. Denna period räknas som stadens lågsäsong och då är det minst antal besökare som bokar flygresor till staden.

När är det billigast att boka flyg till Dar es Salaam?

Priserna på flyg till Dar es Salaam förändras under året beroende på när det är som mest populärt att resa. Billiga flyg till Dar es Salaam hittar du under den tidiga vårens lågsäsong då regnperioden infaller. Dyrast är att resa under mitten av sommaren då det är som svalast i staden och som mest populärt att boka flygbiljetter till Dar es Salaam. Jämför priser på flygstolar hos momondo för att hitta ett bra datum att resa på.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Dar es-Salaam?

  Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Dar es-Salaam från Dar es-Salaam för 386 kr. Detta är 92 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Dar es-Salaam. För att hitta de billigaste priserna till Dar es-Salaam från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Dar es-Salaam?

  Den billigaste månaden att flyga till Dar es-Salaam från Sverige är mars. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 4 086 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa till Dar es-Salaam i mars är det också billigt att flyga i maj. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 4 320 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Dar es-Salaam?

  Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Dar es-Salaam 40 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Dar es-Salaam för i genomsnitt 4 860 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 4 221 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Dar es-Salaam?

  Den billigaste dagen att resa från Sverige till Dar es-Salaam är en måndag då man kan hitta priser så låga som 4 705 kr. För en avgång en söndag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 5 389 kr från Sverige till Dar es-Salaam.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Dar es-Salaam?

  Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Dar es-Salaam från Sverige är på morgonen. momondo-användare har hittat så låga priser som 4 433 kr när de sökt efter flyg som avgår på morgonen. Det är mer efterfrågan på flyg på eftermiddagen till Dar es-Salaam, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 7 001 kr per biljett.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Dar es-Salaam?

  Zanzibar Kisauni flygplats eller Kilindoni Mafia flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Dar es-Salaam.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Dar es-Salaam?

  Du kan hitta erbjudanden för Dar es-Salaam flygplats för i genomsnitt 4 607 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Dar es-Salaam från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Dar es-Salaam

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Dar es-Salaam.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 96 timmar innan avgången till Dar es-Salaam.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Dar es-Salaam.

Dokument
Formulär för hälsokontroll - Resenärer måste fylla i ett online hälsoövervakningsformulär högst 24 timmar före ankomst till Tanzania. Resenärerna får därefter en unik hälsokod (UHC), som ska presenteras för myndighetspersonal vid ankomst.

Elektroniskt besöksvisum - För att besöka Tanzania för affärer eller turism behöver du ett visum. Ett eVisa är det snabbaste och enklaste sättet att få visum eftersom du kan skicka in en ansökan och stödjande dokument online. Om det godkänns får du din eVisa-bekräftelse elektroniskt. När du anländer till immigrationskontrollen kommer du att bli ombedd att ange ditt pass och eVisa för att säkerställa att du har korrekt dokumentation.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Dar es-Salaam?

Returresa till Sverige från Dar es-Salaam

Testkrav för COVID-19
Besökare från Dar es-Salaam måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Dar es-Salaam behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Dar es-Salaam inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Dar es-Salaam

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Dar es-Salaam
Ethiopian Air
28 jan.
ARN15:55Stockholm Arlanda
13t 30m
1 stopp
DAR05:25Dar es-Salaam
18 feb.
DAR12:55Dar es-Salaam
13t 45m
1 stopp
ARN02:40Stockholm Arlanda
4 365 kr
Hitta liknande
Ethiopian Air
5 feb.
ARN15:50Stockholm Arlanda
13t 35m
1 stopp
DAR05:25Dar es-Salaam
21 feb.
DAR12:55Dar es-Salaam
13t 45m
1 stopp
ARN02:40Stockholm Arlanda
4 302 kr
Hitta liknande
Ethiopian Air
5 feb.
ARN15:50Stockholm Arlanda
13t 35m
1 stopp
DAR05:25Dar es-Salaam
22 feb.
DAR12:55Dar es-Salaam
13t 45m
1 stopp
ARN02:40Stockholm Arlanda
4 456 kr
Hitta liknande
Ethiopian Air
4 feb.
ARN15:50Stockholm Arlanda
13t 35m
1 stopp
DAR05:25Dar es-Salaam
22 feb.
DAR12:55Dar es-Salaam
13t 45m
1 stopp
ARN02:40Stockholm Arlanda
4 510 kr
Hitta liknande
Ethiopian Air
6 feb.
ARN15:50Stockholm Arlanda
13t 35m
1 stopp
DAR05:25Dar es-Salaam
22 feb.
DAR12:55Dar es-Salaam
13t 45m
1 stopp
ARN02:40Stockholm Arlanda
4 717 kr
Hitta liknande
Ethiopian Air
4 feb.
ARN15:50Stockholm Arlanda
13t 35m
1 stopp
DAR05:25Dar es-Salaam
21 feb.
DAR12:55Dar es-Salaam
13t 45m
1 stopp
ARN02:40Stockholm Arlanda
5 258 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Dar es-Salaam

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Dar es-Salaam, visa några av våra erbjudanden nedan av Ethiopian Air och KLM
Ethiopian Air
8 feb.
ARN15:50Stockholm Arlanda
13t 35m
1 stopp
DAR05:25Dar es-Salaam
3 770 kr
Hitta liknande
KLM
8 feb.
ARN01:30Stockholm Arlanda
16t 45m
2 stopp
DAR18:15Dar es-Salaam
3 473 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
8 feb.
BMA08:00Stockholm-Bromma
25t 20m
2 stopp
DAR09:20Dar es-Salaam
7 053 kr
Hitta liknande

Vilka bolag flyger till Dar es-Salaam?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Dar es-Salaam
 • Vilka bolag flyger till Dar es-Salaam?

  För flygresor till Dar es-Salaam från Sverige, kommer momondos resenärer ofta flyga med ett av dessa populära flygbolag: Turkish Airlines, Lufthansa, KLM eller Qatar Airways. Beroende på vilken flygplats i Sverige som du flyger från kommer du antagligen kunna hitta flyg med ett av dessa populära flygbolag.


Flygplatser nära Dar es-Salaam

Nedan hittar du alla flygplatser i Dar es-Salaam tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Dar es Salaam landar på Dar es Salaam International Airport. Flygplatsen ligger 12 km söder om stadens centrum och är landets största flygplats. Vissa större hotell erbjuder gratis transport från flygplatsen till boendet så kolla alltid med ditt hotell vilken service som finns tillgänglig för att resa till Dar es Salaam billigt. Ett billigt färdmedel är annars att ta buss in till staden vilket kostar 400 TZS (2 SEK). Snabbast är dock att ta taxi direkt till ditt boende. En taxiresa in till centrum kostar mellan 58 000-92 000 TZS (243-385 SEK). Då alla taxibilar saknar taxameter är det säkrast att förbeställa taxi genom ditt hotell eller att göra upp om priset med chauffören innan resan påbörjas.


Populära flygresor till Dar es-Salaam

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Dar es-Salaam som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Dar es-Salaam
Snabbast flygtid13t 30m
Billigaste pris4 510 kr
Flyg från Göteborg till Dar es-Salaam
Snabbast flygtid16t 45m
Billigaste pris4 663 kr

Så tar du dig runt i Dar es-Salaam

Ett av de vanligaste sätten att ta sig runt i Dar es Salaam är med minibussarna Dalla-Dallas. Resor med dessa kostar ungefär 400 TZS (2 SEK). Kontrollera med föraren vilken rutt som körs innan du stiger på. Antalet minibussar har dock minskat i staden sedan Dar Rapid Transit-bussar införts. Dessa bussar har expresslinjer som är betydligt snabbare och smidigare och kostar ungefär 650 TZS (3 SEK). Biljetterna köper du på stationen innan du stiger på till skillnad från minibussarna då du betalar chauffören direkt. Då taxibilarna i Dar es Salaam saknar taxameter ska du helst boka taxi via ditt hotell om du ska resa någonstans för att vara på den säkra sidan.


Visumkrav för att besöka Dar es-Salaam

Du behöver både pass och visum för att resa till Tanzania. Viseringen kan du antingen ansöka om hos ambassaden i Stockholm eller på plats på flygplatsen i Dar es Salaam. Du kan som längst stanna i landet i 90 dagar som turist. Det är viktigt att ditt pass är giltigt i sex månader efter den dag du reser in i landet.


Börja planera din resa till Dar es-Salaam


De bästa sakerna att se och göra i Dar es-Salaam

Vad ska man se i Dar es Salaam?

Dar es Salaam är en riktig storstad med kontinentens näst största hamn. Här ska du inte missa sevärdheter som Nafasi Art Space, den kända fiskmarknaden vid hamnen och katedralen St Joseph.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Dar es Salaams zoo är en rolig utflykt för barnfamiljer och nöjesparken Kunduchi med sin vattenpark är också mycket populär.

Ska man köpa reseförsäkring?

Se till att ha en bra reseförsäkring som täcker sjukvårdskostnader när du reser till Tanzania.

Kan man dricka kranvattnet?

Undvik att dricka kranvatten och se upp för is gjord på kranvatten.

Ska man lämna dricks?

Lämna 10 % i dricks på restaurangnotor.

Var ska man shoppa?

Shoppingcentren Mlimani City, Quality Center Mall och Mkuki House är populära.


Hitta billiga flyg till andra städer i Tanzania

Tanzania har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?