Flyg till Solomonöarna

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 24/1
mån 31/1

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Solomonöarna.
Visa nuvarande reserestriktioner för Solomonöarna

De billigaste flygen till städer i Solomonöarna

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Solomonöarna från Sverige
Honiara
Honiara

Användbar information om ditt flyg till Solomonöarna

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Solomonöarna
  • Vilken är det mest populära flygplatsen att flyga till i Solomonöarna?

    Honiara är den mest populära flygplatsen i Solomonöarna att flyga till, och 87% av alla användare som reser till Solomonöarna väljer att landa på denna flygplats. Om du är intresserad av att bo i Honiara, vilket är den stad i Solomonöarna som ligger närmst Honiara, får du inte missa att ta en titt på momondo för att hitta billiga flygerbjudanden.


Kan jag flyga till Solomonöarna från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Solomonöarna

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Solomonöarna.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Solomonöarna.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Solomonöarna.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Solomonöarna?

Returresa till Sverige från Solomonöarna

Testkrav för COVID-19
Besökare från Solomonöarna måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Solomonöarna behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Solomonöarna inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

De senaste flygen hittade till populära städer i Solomonöarna

Hitta flyg till dessa populära städer i Solomonöarna, från din närmsta flygplats.

De bästa sakerna att se och göra i Solomonöarna

Temperaturerna på Salomonöarna är relativt jämna under året och ligger i genomsnitt på runt 28 grader. Det som skiljer månaderna åt är luftfuktighet och regn. För att få så torrt väder som möjligt är juni till september en bra tid att resa på, men även mars och november är torrare än övriga delen av året. Resor till Salomonöarna är särskilt populära att boka under mars, juni och november. Dessa månader har därför högre priser på flygbiljetter till Salomonöarna samt högre priser på resor med hotell. Mellan december och februari har landet sin lågsäsong då vädret är både fuktigt och något varmare än under resten av året. Under vintern ligger temperaturerna på dryga 30 grader. Detta gör att du kan hitta billiga priser på flyg till Salomonöarna under just vintermånaderna. För att jämföra priser mellan olika avresedatum använder du dig lättast av priskalendern som du hittar på nätet hos momondo. Där ser du hur priserna skiljer sig åt mellan olika datum. Du kan även enkelt jämföra priser mellan olika rutter och flygbolag.

Vilka flygbolag flyger direkt till Salomonöarna?

Flyg till Salomonöarna mellanlandar under vägen från Sverige då det inte går några direkta flyg mellan länderna. Du kan bland annat flyga från Arlanda flygplats i Stockholm med Finnair till Hong Kong med ett byte i Helsingfors. Från Hong Kong flyger du sedan vidare med Air Niugini som mellanlandar i Port Moresby på vägen till Henderson International Airport i Honiara. Hos momondo kan du jämföra olika flygtider och rutter direkt på nätet för att hitta en bra rutt till Salomonöarna.

Hur lång tid tar det att flyga till Salomonöarna?

Hur lång tid det tar med flyg till Salomonöarna beror på vilken rutt du tar och hur pass många och långa mellanlandningar du gör under resans gång. Du kan klara av flygtiden på ungefär 30 timmar.

Vilken tid på året ska man resa till Salomonöarna?

Den bästa tiden på året att boka flygresor till Salomonöarna är mellan juni och september då vädret är milt och torrt och framförallt passar bra för att ge sig ut på vandringar i den vackra naturen. Om du är ute efter att dyka är det dock mer passande att resa mellan december och mars månad.

Kan man resa till Salomonöarna utan pass eller visum?

Som svensk medborgare behöver du inte något visum för en turistresa till Salomonöarna som är kortare än 90 dagar. För längre vistelser behöver du ansöka om ett visum i god tid före avresan. Denna ansökan kan påbörjas online men du kan också rikta dig till Salomonöarnas ambassad. Tänk på att när du reser behöver du ha en tom sida i ditt pass för inresestämplingar. Du ska även kunna visa att du har en returbiljett samt tillräckligt med finansiella medel för att klara dig under vistelsen.


Hitta flyg till Solomonöarna

Välj en flygdestination nedan