Flyg till Puerto Princesa

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
fre 10/12
fre 17/12

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Puerto Princesa.
Visa nuvarande reserestriktioner för Filippinerna

När är den bästa tiden att flyga till Puerto Princesa?

Den bästa tiden att resa till Puerto Princesa är mellan april-juni då du kan njuta av det bästa vädret med temperaturer kring 27 °C . Flyg till Puerto Princesa är bäst att boka ett par månader i förväg, särskilt om du ska resa på sommaren som är högsäsong i staden. Om du vill boka billiga flygbiljetter till Puerto Princesa bör du undvika högtider, såsom påskveckan i april. Om du istället vill undvika de varmaste månaderna bör du boka din resa i december för att också slippa den värsta regnsäsongen.

När är det billigast att boka flyg till Puerto Princesa?

Det är billigast att boka flyg till Puerto Princesa i december månad då flygpriserna sjunker en aning och flygbiljetter till Puerto Princesa kostar cirka 7000-7500 SEK per person, tur och retur. Om du är ute efter bra flygresor under högsäsongen kan du hitta flyg för cirka 8000-8500 SEK per person om du är ute i god tid. Flygresor stiger sedan med cirka 1000-3000 SEK per person.

  • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Puerto Princesa?

    Den billigaste månaden att flyga till Puerto Princesa från Sverige är juni. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 6 301 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. oktober är en annan bra månad för att besöka Puerto Princesa med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 6 465 kr.

  • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Puerto Princesa?

    Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Puerto Princesa är en söndag. Resenärer som väljer att resa till Puerto Princesa på en söndag kan ofta hitta biljetter för så lite som 6 303 kr. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en lördag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 9 346 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Puerto Princesa.


Kan jag flyga till Puerto Princesa från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Puerto Princesa

De flesta besökare från Sverige får inte komma in Puerto Princesa.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige är inte skyldiga att presentera ett negativt COVID-19-PCR-test eller antigentestresultat vid ankomsten till Puerto Princesa.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Puerto Princesa.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Puerto Princesa?

Returresa till Sverige från Puerto Princesa

Testkrav för COVID-19
Besökare från Puerto Princesa måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Puerto Princesa behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Puerto Princesa inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Flygplatser nära Puerto Princesa

Nedan hittar du alla flygplatser i Puerto Princesa tillsammans med avståndet från stadens centrum

Det bästa sättet att ta dig in till stan från Puerto Princesa International Airport (PPS) är genom att boka en transfer i förväg eller ta en minibuss/van från flygplatsen. Om du bokar i förväg är det bra att göra detta samtidigt som du bokar din flygresa eller när du bokar hotell. Detta är det snabbaste och billigaste sättet att ta dig in till stan på och priserna är väldigt låga. Resan till centrum i Puerto Princesa kan kosta cirka 14 SEK och du reser då tillsammans med andra passagerare. Du kan även boka en privat transfer som kostar cirka 800 PHP (cirka 150 SEK). Detta är ett bra alternativ om ni är många som reser eller har mycket bagage.


Populära flygresor till Puerto Princesa

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Puerto Princesa som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Puerto Princesa
Snabbast flygtid35t 30m
Billigaste pris14 931 kr

Så tar du dig runt i Puerto Princesa

Det bästa och billigaste sättet att ta dig runt i Puerto Princesa är med så kallade ”Tricycles” som är trehjulingar med en motor. Dessa kan ta upp till fyra personer och kostar cirka 2,50 PHP (cirka 0,50 SEK) per km. Jeepney är ett bra alternativ för dig som vill åka lite längre sträckor än vad en trehjuling kan ta dig. Jeepneys används som lokal transport i Puerto Princesa och dessa har en bestämd rutt som de kör så fråga innan du hoppar på om de kör till din destination. Det kostar ungefär lika mycket att åka en Jeepney som det gör med trehjuling. Tänk på att det kan bli rätt trångt ibland och om du har problem med trånga utrymmen eller andningen är det bättre att välja ett annat alternativ såsom bil. Andra populära alternativ är minibuss/van, scooter samt båt. Båt är ett bra alternativ om du vill utforska staden till havs och med minibuss kan du åka längre sträckor tvärs över ön.


Visumkrav för att besöka Puerto Princesa

Du behöver ett giltigt pass som gäller i minst sex månader efter ankomst när du reser till Puerto Princesa. Det går även bra att resa med ett provisoriskt pass men även detta måste vara giltigt i sex månader. Som svensk medborgare behöver du inget visum till Puerto Princesa men kolla gärna om det skett några ändringar innan avresa.


Börja planera din resa till Puerto Princesa


De bästa sakerna att se och göra i Puerto Princesa

Att se i Puerto Princesa

Det finns många sevärdheter i Puerto Princesa som ligger på en av de största öarna, Palawan, i Filippinerna. Ett måste är den underjordiska floden som är ett av världens sju underverk. Du kan boka en guidad tur och åka på den längsta floden i världen för att sedan upptäcka naturens under i grottorna. Du kan sedan besöka bland annat Palawanmuseet samt Palawan Heritage Center som berättar om stadens och öns historia. Du bör även besöka Starfish Island som är känd för sina många sjöstjärnor.

Bör du köpa reseförsäkring?

Du bör ha en bra reseförsäkring när du reser till Puerto Princesa.