Biluthyrning i San Sebastián, Spanien

Vill du hyra en bil billigt i San Sebastián, Spanien? Sök och jämför priser här

San Sebastián, Guipúzcoa (provins), Spanien
26 sep — 3 okt
Samma avlämingsplats
San Sebastián, Guipúzcoa (provins), Spanien
sön 26/9
12:00
sön 3/10
12:00
Förarens ålder:

Leverantörer av hyrbilar i San Sebastián

Alla större biluthyrningsfirmor i San Sebastián, Spanien
Översikt

Renlighet

9,0

Comfort

9,0

Övergripande

10,0

Upphämtning/avlämning

10,0

Valuta för pengarna

8,0
3 platser
Översikt

Renlighet

9,6

Comfort

9,6

Övergripande

8,6

Upphämtning/avlämning

8,4

Valuta för pengarna

7,8
2 platser
Översikt

Renlighet

8,5

Comfort

8,5

Övergripande

7,9

Upphämtning/avlämning

7,9

Valuta för pengarna

8,1
Översikt

Renlighet

8,0

Comfort

8,0

Övergripande

8,2

Upphämtning/avlämning

8,0

Valuta för pengarna

8,0
6 platser
2 platser
2 platser
2 platser

Information om din resa till San Sebastián

Att hyra bil i San Sebastian är generellt ganska billigt, du kan ofta få ett mycket bra pris vid långtidshyra. Spanien har bra vägar och bilsemester är ett trevligt alternativ i San Sebastian. Priset för en vecka är vanligtvis runt 1000 SEK om man inte planerar att köra så långa sträckor och väljer ett alternativ med kilometerkostnad. Om du väljer en hyrbil med fria mil så kostar det runt 300-400 SEK per dygn. Var uppmärksam på extra avgifter som kan förekomma och kontrollera om bilen ska återlämnas med full eller tom tank.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i San Sebastian?

Det är vanligt med en åldersgräns på 21 år för att hyra bil i San Sebastian. Ibland lägger uthyrningsföretag på en extra avgift om föraren är under 25 år eller över 70 år, men olika firmor har olika regler så kontrollera vad som gäller för just ditt kontrakt.

Viktigt att veta om trafikregler i San Sebastian

I Spanien är hastighetsbegränsningen på motorväg är 120 km/h. På landsväg gäller 90 eller 100 km/h om inget annat är skyltat och i tätort gäller 50 km/h. Promillegränsen är 0,5, men som alltid är det bäst att avstå från alkohol om du ska köra bil. Generellt kan den spanska trafiken upplevas som intensiv för svenska bilförare. Till exempel är det vanligt att förare både blinkar med helljus och tutar för att signalera att man tänker köra om. Det kan dock vara värt att komma ihåg att det är förbjudet att använda tutan i tätort under nattetid om det inte är för att signalera direkt fara. Kom ihåg att ta med eller hyra barnstol om du ska köra med barn under 136 cm i bilen. Det tas ut vägavgift på vissa motorvägar (så kallade ”auto pistas”). Du betalar när du kör på eller av motorvägen.

Parkering

Många hotell i San Sebastian har parkeringsmöjligheter som deras gäster kan använda sig av. Dessutom har staden sammanlagt över 6000 parkeringsplatser tillgängliga. Det enklaste är att använda sig av något av alla parkeringsgarage som finns tillgängliga i centrum och i närheten av stränderna. Avgiften är cirka 2,40 EUR (27 SEK) per timme. Ett annat alternativ är att använda sig av stadens ”park and ride”-system. Då parkerar du gratis utanför centrum, till exempel vid universitetet, Illunbe eller Garbera, och använder dig av kollektivtrafiken för att ta dig in till de centrala delarna.

Utflyktsmål i och omkring San Sebastian

En given utflykt från San Sebastian är att utforska den baskiska kusten och köra mot Bilbao. Håll dig på de mindre vägarna nära kusten för att verkligen njuta av de spektakulära vyerna. Du kör genom småstäderna Zarautz, Getaria och Zumaia som alla är värda ett stopp, och därefter kommer du till de mer geologiskt spektakulära delarna av kusten. Klippor med flyschlager kastar sig abrupt ner mot havet och mellan Zumaia och Delia kan du ta en kort vandring i geoparken och utforska området närmare. Du kan också bege dig inåt landet mot Pamplona. Kör via A-15 och missa inte utkiksplatsen i närheten av byn Berastegi som bjuder på mäktiga vyer över det baskiska landskapet. Korsar du gränsen till Frankrike kan du besöka några riktiga hotspots för surfing som Hendaye och Biarritz, men kontrollera noga vilka regler som gäller med uthyrningsfirman. Ett bra tips är att hyra eller ta med en GPS för att inte riskera att köra vilse.

Vilka försäkringar ska man ha?

Det ingår alltid en grundläggande ansvarsförsäkring vid biluthyrning i San Sebastian. Den ger dig ett grundläggande skydd om du skulle vara inblandad i en händelse som orsakar skada på någon annans egendom. Ofta ingår det också en så kallad vagnskadeförsäkring som täcker bilens kaross, men skador på däck, vindruta och bilnycklar täcks ibland inte. Du får räkna med att självrisken för dessa försäkringar ligger på på 600-1000 EUR (6600-11000 SEK). Det är upp till var och en att värdera vilken trygghet man vill ha under bilhyran och vilka kostnader man i värsta fall kan täcka själv. Om du vill ha extra trygghet så kan du köpa till både självriskeliminering och utökade försäkringar. Hyrespriset ökar, men om olyckan skulle vara framme så reduceras dina utgifter betydligt. Ett tips är att kontrollera om din svenska bank erbjuder en självriskeliminering om du betalar bilhyran med ditt bank- eller kreditkort.

Kan man använda sitt svenska körkort i San Sebastian, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det går bra att köra med svenskt körkort när man ska hyra bil i San Sebastian, internationellt körkort behövs inte.

Var i San Sebastian kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hämta och lämna din hyrbil i San Sebastian på många ställen. Uthyrningsfirmorna har kontor på flera ställen i centrum och i anslutning till tågstationen. Ett annat alternativ är att hämta och lämna din hyrbil på San Sebastians flygplats, vilket är bekvämt om man anländer med flyg. (Information kontrollerad: 11/05/2019).


Avstånd till populära hotell från San Sebastián, Spanien

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Bilbao flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i San Sebastián

I september, fram till dagens datum, har 2 074 momondo-användare sökt efter billiga hyrbilar i San Sebastián.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i San Sebastián för att motverka spridningen av COVID-19?

Förhöjd rengöring är en av alla fördelar du kan ta del av när du hyr bil i San Sebastián. Använd vårt sökfilter för att se alla företag som erbjuder förhöjd rengöring för din resa. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Vilka hyrbilsfirmor i San Sebastián har lägst priser för hyrbilar?

Det är billigast att hyra bil i San Sebastián med Sixt på deras uthyrningskontor i staden. Det bästa priset per dag som momondo hittat är 717 kr, men generellt får du räkna med att din biluthyrning kommer kosta omkring 1 062 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i San Sebastián, Spanien?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i San Sebastián. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i San Sebastián när du gör din bokning med momondo.

Vad är hastighetsgränsen i San Sebastián, Spanien?

Hastighetsgränsen i San Sebastián är 50 km/t om inget annat anges. San Sebastián har en hastighetsgräns på 100 km/t för förorterna, vilket starkt efterföljs. Om du kör på motorvägen i San Sebastián ligger hastighetsgränsen generellt på 120 km/t.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i september?

Vädret i San Sebastián under september kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i San Sebastián.

Är vädret i San Sebastián representativt för resten av Baskien?

Resenärer som vill ta en roadtrip från San Sebastián omkring i Baskien eller runt de omgivande områdena under september månad bör förvänta sig temperaturer runt 19 °C och en eventuell nederbörd på 74 mm under månaden.


Börja planera din resa till San Sebastián