Flyg till Kamerun

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
lör 22/1
lör 29/1

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Kamerun.
Visa nuvarande reserestriktioner för Kamerun

De billigaste flygen till städer i Kamerun

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Kamerun från Sverige
Douala
Douala

Användbar information om ditt flyg till Kamerun

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Kamerun
 • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Kamerun?

  Kamerun is full of interesting cities to visit if you’re interested in touring the country. The majority of our users (160%) visit Douala more than other cities in the country, but other popular cities in Kamerun include Yaoundé and Maroua.

 • What is the cheapest flight to Kamerun?

  The cheapest flights to Kamerun recently found by momondo users are 3 423 kr with Brussels Airlines, 3 918 kr with Air France, and 4 072 kr with Ethiopian Air.

 • Vilka flygbolag flyger till Kamerun?

  Ethiopian Air är det mest populära flygbolaget som flyger till Kamerun, och 27% av våra användare väljer att flyga med dem för att ta sig till Kamerun. Andra populära val inkluderar Brussels Airlines och Turkish Airlines. Det finns för närvarande totalt 5 olika flygbolag som flyger till Kamerun.

 • Vilken är det mest populära flygplatsen att flyga till i Kamerun?

  65% av våra användare på momondo som rest till Kamerun under det senaste året valde att flyga till Douala under året som gått, vilket gör den till den mest populära flygplatsen i Kamerun. Douala ligger nära Douala.

 • Hur mycket kostar flyg till Kamerun?

  Flyg till Kamerun har nyligen hittats på momondo för så lite som 3 247 kr per biljett. Dock tenderar våra användare att hitta flygresor till Kamerun för omkring 5 855 kr i genomsnitt. Om du letar efter ett bra erbjudande på ditt flyg till Kamerun bör du överväga att boka om du hittar något för 5 580 kr eller mindre.


Kan jag flyga till Kamerun från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Kamerun

De flesta besökare från Sverige får inte komma in Kamerun.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Kamerun.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Kamerun.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Kamerun?

Returresa till Sverige från Kamerun

Testkrav för COVID-19
Besökare från Kamerun måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Kamerun behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Kamerun inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Kamerun? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet

De senaste flygen hittade till populära städer i Kamerun

Hitta flyg till dessa populära städer i Kamerun, från din närmsta flygplats.

De bästa sakerna att se och göra i Kamerun

Flygresor till Kamerun är som mest populära att boka mellan november och februari då landet har sin högsäsong. Under dessa månader är vädret varmt och behagligt och det är flera festivaler och event som äger rum. Bland annat Ngoun Festivalen lockar många besökare till landet och festivalen firas vartannat år i december. Under vintern sker även det kända loppet Race of Hope där deltagarna tar sig upp till toppen av berget Kamerun. Priserna på flyg till Kamerun och på resor med hotell är som högst under högsäsongen och särskilt under Ngoun Festivalen bör du boka boende och flygbiljetter till Kamerun i förväg. Lägst priser hittar du under lågsäsongen som infaller mellan april och oktober då landet har sin regnperiod. Mars och oktober är dock mycket varma månader med nära 40 grader i landet vilket gör det svårt att orka ta sig runt. Under regnperioden blir många vägar i landet även oframkomliga. Jämför priser på flyg till Kamerun mellan olika avresedatum för att hitta ett billigt pris på din resa. Detta gör du lättast hos momondo där du kikar i priskalendern som du snabbt hittar på nätet för att se när priserna är billigast på resor till Kamerun.

Vilka flygbolag flyger direkt till Kamerun?

Flyg till Kamerun mellanlandar under vägen då det inte går några direkta rutter från Sverige. Bland annat kan du flyga från Arlanda flygplats i Stockholm med Air France till Douala Airport i Douala med en mellanlandning i Paris. Du kan även resa med SAS från Arlanda flygplats i Stockholm till Bryssel för att där byta till Brussels Airlines som flyger vidare till Douala Airport i Douala. Därifrån kan du resa vidare med inrikesflyg till olika städer i Kamerun. Hos momondo kan du inte bara söka efter resor från Sverige, men även inrikesresor i Kamerun.

Hur lång tid tar det att flyga till Kamerun?

Hur lång tid det tar att resa till Kamerun beror på vilken rutt du tar och hur pass långa mellanlandningar du gör. Det går att klara av resan mellan Stockholm och Douala på ungefär 10 och en halv timme.

Vilken tid på året ska man resa till Kamerun?

Resor till Kamerun passar bra att boka under högsäsongen mellan november och februari för att få varmt och torrt väder. Den genomsnittliga temperaturen i landet ändras inte särskilt mycket under året utan det är istället regnperioderna och luftfuktigheten som avgör när du bör resa.

Kan man resa till Kamerun utan pass eller visum?

Du behöver ett turistvisum för att resa från Sverige till Kamerun på semester. Du kan ansöka om visumet i förväg hos något av landets konsulat, men det går även bra att ordna på plats. För att få visumet måste du kunna visa upp ett giltigt pass samt bevis på reseförsäkring. Dessutom ska du kunna visa upp ett intyg på att du vaccinerats mot gula febern.


Hitta flyg till Kamerun

Välj en flygdestination nedan

Börja planera din resa till Kamerun