Flyg till Mobile

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 31/1
mån 7/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Mobile.
Visa nuvarande reserestriktioner för USA

När är den bästa tiden att flyga till Mobile?

Hur lång tid tar det att flyga till Mobile?

Du som vill flyga från Stockholm till Mobile, USA får räkna med att det som lägst kommer att ta dig strax under 19 timmar. Mellan Göteborg och Mobile Regional Airport, Mobile tar det ungefär 15 timmar att flyga till Mobile. Från Malmö tar det dig lite mer än 27 timmar att flyga till Mobile.

Var kan du flyga direkt till Mobile från?

Det finns tyvärr inte några flyg som går direkt mellan Sverige och Mobile. Ska du åka från Stockholm är KLM Royal Dutch Airlines ett alternativ. Först flyger du då från Stockholm till Amsterdam.  Du fortsätter därefter från Amsterdam till Atlanta. Du tar dig därefter den sista biten från Atlanta till Mobile. Även om det i stället är Göteborg du ska åka från är KLM Royal Dutch Airlines ett alternativ. Rutten ser då likadan ut som ifall du hade flugit från Stockholm förutom det faktum att du i stället för just Stockholm inleder din resa från Göteborg. Hur blir det då om du ska starta din resa i Malmö? Då kan du åka med Wizz Air, KLM Royal Dutch Airlines och Greyhound. Du inleder denna flygresa med att åka med Wizz Air till Warszawa. Från Warszawa tar du sedan KLM Royal Dutch Airlines till Amsterdam. Från Amsterdam tar du samma flygbolag till Atlanta. Du avslutar sedan resan genom att åka buss med Greyhound från Atlanta till Mobile.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Mobile?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Mobile var 3 833 kr/per person från Stockholm, vilket är 22 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Mobile. För att hitta det billigaste priset till Mobile från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Mobile?

  De som flyger till Mobile kan potentiellt hitta bättre priser för Mobile flygplats(19 km från stadskärnan i Mobile), Pensacola flygplats(86 km från stadskärnan i Mobile), Gulfport Biloxi Regional flygplats(103 km från stadskärnan i Mobile), Valparaiso Destin-Ft Walton Beach flygplats(145 km från stadskärnan i Mobile) eller Laurel Hattiesburg-PineBelt flygplats(150 km från stadskärnan i Mobile) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Mobile?

  Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Mobile Valparaiso Destin-Ft Walton Beach flygplats med ett genomsnittspris på 3 209 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Mobile från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Mobile

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Mobile.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 24 timmar innan avgången till Mobile.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Mobile.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Mobile?

Returresa till Sverige från Mobile

Testkrav för COVID-19
Besökare från Mobile måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Mobile behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Mobile inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Mobile?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Mobile
 • Vilka bolag flyger till Mobile?

  Baserat på våra uppgifter är det mest populära flygbolaget som flyger till Mobile från Sverige Air France. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.


Flygplatser nära Mobile

Nedan hittar du alla flygplatser i Mobile tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur kommer man till centrala Mobile från Mobile Regional Airport?

När du landat på Mobile Regional Airport finns det en hel del olika sätt som du kan ta dig in till centrala Mobile på. Bland annat går det att hyra bil. Det finns en mängd hyrbilsföretag som har kontor på flygplatsen och som du kan hyra bil från. Ett annat alternativ är att åka taxi. Det finns ett stort antal taxibolag som kan ta dig från flygplatsen och in till centrala Mobile. Det finns också ett anvisat område utanför flygplatsens huvudterminal för dig som tänkt använda dig av appar som UBER eller LYFT för att boka transport in till centrala Mobile.


Visumkrav för att besöka Mobile

Vilka pass- eller visumkrav finns det när du besöker Mobile?

Sverige är ett av den grupp av länder som är med i USA:s Visa Waiver-program. Tack vare det behöver svenska medborgare inte något visum om de ska besöka USA i mindre än 90 dagar. För svenskar räcker det i stället med ett så kallat ESTA-inresetillstånd. Ett sådant kan du ansöka om på nätet. Du behöver också ett pass när du reser, och det räcker inte att använda exempelvis ett nationellt ID-kort. Tänk på att passet ska vara helt och att kontrollera så att det är giltigt.


Börja planera din resa till Mobile


De bästa sakerna att se och göra i Mobile

Vad kan man se och göra i Mobile?

Trots att Mobile inte är någon jättestor stad finns det en hel del att se och göra under tiden du vistas i staden. Bland annat kan du besöka USS Alabama Battleship Memorial Park. Huvudattraktionen på detta ställe är The USS Alabama, ett slagskepp av typen BB-60 som lanserades 1942 och avvecklades efter andra världskriget. Besökare till USS Alabama Battleship Memorial Park kan numera bland annat besöka skeppets däck, torn, mäss, kajfack, kommandobrygga, officersmäss samt kaptenens hytt. Ett annat ställe i Mobile som kan vara av intresse är Fort Conde. Detta fort byggdes av fransmännen 1702 vid Mobile Bay som ett sätt för att kunna försvara deras koloni på. Fortet byggdes om 1723 efter en översvämning och var områdets främsta försvarspunkt fram till 1820. Idag finns ungefär en tredjedel av det ursprungliga fortet kvar. Hit kan du göra ett besök för att se hur livet i fortet under 1700-talet såg ut.