Flyg till Adana

fre 18/10
fre 25/10
Alla månader
Jämför momondo med |

När är den bästa tiden att resa till Adana?

5 378 SEK
4 302 SEK
3 227 SEK
2 151 SEK
Pris
2 151 - 5 048 SEK

Flyg till Adana mellan april och juni eller under oktober och november. Att boka flyg under dessa perioder ger dig allra härligast väder under din vistelse i den sydturkiska staden. Mellan april och juni ligger temperaturerna på mellan 20-25 °C medan höstmånaderna har cirka 25 °C. Staden är torr under hela året så du behöver inte oroa dig för tunga och täta regnfall. Vädret är dock allra fuktigast under juli och mitten av sommaren har även mycket höga temperaturer på upp emot 37 °C vilket gör det mindre behagligt för sightseeing.

När är det billigast att boka flyg till Adana?

Flygbiljetter till Adana är som billigast under vintern när Adana är som minst populär bland semestersökare. Under december och februari ligger temperaturen på 14 °C vilket är det svalaste under hela året. Billiga flyg till Adana hittar du även under hösten då du fortfarande kan njuta av behagliga temperaturer. Våren och framförallt sommaren är de mest populära månaderna att boka flyg till regionen och då är det också allra högst priser på flyg till Adana. Jämför priser mellan olika datum hos momondo för att hitta billiga flygbiljetter till Adana.


Vilka flygbolag flyger till Adana?

Det går inte några direktflyg utan ditt Adana-flyg mellanlandar under resans gång. Du kan bland annat resa med Turkish Airlines från Arlanda i Stockholm med en mellanlandning i Istanbul. Med en smidig mellanlandning tar resan ungefär sex och en halv timme. Om du köper billiga flygstolar är det möjligt att du gör längre mellanlandningar och resan kan då ta upp emot 13 timmar. Hos momondo kan du jämföra flygresor med olika rutter och restid.


Hur tar man sig från flygplatsen i Adana till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Adana plus avståndet till centrum
Adana
3 km från centrum

Flyg till Adana landar på Adana Airport. Flygplatsen ligger endast fyra kilometer från Adanas centrala delar. Om du vill resa till Adana billigt från flygplatsen kan du ta buss 135 som går från Adana Airport, genom centrum, till stadens nordöstra delar. Du kan även ta buss 125 som går till stadens nordvästra delar. Bussarna går ungefär varje halvtimme från flygplatsen och resan tar minst en kvart in till centrum. Bussbiljetten kostar 1,5 TRY (2,5 SEK). Det snabbaste sättet att resa in till centrum är med bil. Detta tar ungefär 10 minuter. Om du tar taxi från flygplatsen till centrum ligger priset på cirka 40 TRY (64 SEK). Det finns även hyrbilsalternativ ute på Adana Airport om du hellre kör själv.


Populära flygresor till Adana

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Adana som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Adana
Snabbaste flygtid
14t 20m
Billigaste pris
3 067 SEK

Hur tar man sig runt i Adana?

Adanas stadskärna går bra att besöka till fots och det är gångavstånd mellan de flesta besöksmålen i centrum. Adana har en tunnelbanelinje som har 13 stationer över staden. En tunnelbanebiljett kostar ungefär 2,75 TRY (4,5 SEK). Annars består kollektivtrafiken i staden av bussar och minibussar. Minibussarna, även kallade dolmus, är populära och billiga färdmedel i Adana. Dessa går längs med bestämda sträckor men du kan vinka in bussen och hoppa av närsomhelst under linjens väg. Dessa har dock inte någon information på engelska. Stadsbussarna har ett mycket stort nätverk och kan ta dig både till utkanterna av staden samt till närliggande orter.


Kan man resa till Adana utan pass eller visum?

För att resa till Turkiet behöver du ditt pass. Det är mycket viktigt att passet är intakt och inte har några skador. Som svensk medborgare behöver du inte något visum för att resa in i Turkiet för en semester under tre månader. Om du ska stanna längre i landet behöver du ansöka om ett elektroniskt visum.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Adana


Tips och råd om Adana

Vad ska man se i Adana?

I Adanas historiska stadskärna finns flera sevärdheter, bland annat den romerska bron från 100-talet och moskén Sabanci Merkez Camii.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till Adanas Etnografiska Museum eller det arkeologiska museet inne i centrum som har barnvänliga utställningar som intresserar de små.

Ska man köpa reseförsäkring?

Se till att du har en reseförsäkring som täcker eventuella sjukvårdskostnader under din vistelse i landet. Försäkringskassans EU-kort gäller inte i Turkiet.

Kan man dricka kranvattnet?

Det är säkrast att köpa vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Avrunda uppåt för att lämna dricks om du inte äter på en finare restaurang då du kan lämna ungefär 10 %.

Var ska man shoppa?

Inne i stadens centrum hittar du gallerian Optimum. För outletshopping finns M1 Adana i de nordvästra delarna av staden. (Priser kontrollerade 21/05/2019).