Reserestriktioner världen över

Resestatusen för enskilda länder kan förändras från dag till dag, och vi vet att det kan vara svårt att hänga med i svängarna. Därför har vi skapat den här sidan: Så att du kan få informationen du behöver när du funderar på att resa eller planera din resa.

Det enda du behöver göra är att ange ditt avreseland nedan – kartan kommer då ändras för att återspegla ländernas gränsstatus och eventuella inträdeskrav för flygresande. Se till att alltid dubbelkolla ditt lands regerings webbplats innan du bokar ett flyg.

Öppet

Gränserna är öppna – för närvarande finns det inga begränsningar eller rådande restriktioner för de flesta besökare.

5länder är öppna

Öppet med restriktioner

Gränserna är öppna för besökare som kan uppvisa ett negativt COVID-19 PCR-test eller antigentestresultat och/eller som kommer att genomgå en karantänperiod vid ankomsten.

118länder är öppna med restriktioner

Stängt

Gränserna är stängda - endast medborgare, invånare som återvänder hem eller personer som reser under andra speciella omständigheter kan komma in.

99länder är stängda

Destinationer du kan resa till nu

För de destinationer som kan ha aktuella reseråd utfärdade av myndigheter inkluderar vi varningar på vår webbplats för dessa sökningar för att informera dig om att det kan vara ett problem med din rutt.

Brasilien

gränsstatus: Öppet

Hitta flyg

Egypten

gränsstatus: Öppet

Hitta flyg

Frankrike

gränsstatus: Öppet

Hitta flyg

Italien

gränsstatus: Öppet

Hitta flyg

Sverige har något för alla

Med över 60 miljoner övernattningar under 2018 attraherar landet lagom besökare från hela världen med sin storslagna natur.

Läs mer

Bli uppdaterad med e-postmeddelande

Registrera dig för e-postnotiser och få ett meddelande när länders resestatus ändras.

Sök utifrån status och restriktionsnivå

Uppdaterad måndag, 12 april 2021

Du kan hitta informationen och detaljerna du behöver på ett annat sätt här. Visa ett lands inresestatus och eventuella restriktioner genom att klicka på filtren.

Afrika
Öppet
Öppet med restriktioner
Stängt
Filtrera efter restriktionsstatus:

Afganistan

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Afganistan.

Albanien

De flesta besökare från Sverige kan komma in i Albanien.

Algeriet

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Algeriet.

Am. Samoa

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Am. Samoa.

Angola

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Angola.

Anguilla

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Anguilla.

Antigua & Barbuda

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Antigua & Barbuda.

Argentina

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Argentina.

Armenien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Armenien.

Aruba

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Aruba.

Australien

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Australien.

Azerbaijan

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Azerbaijan.

Bahamas

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Bahamas.

Bahrain

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Bahrain.

Bangladesh

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Bangladesh.

Barbados

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Barbados.

Belgien

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Belgien.

Belize

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Belize.

Benin

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Benin.

Bermuda

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Bermuda.

Bhutan

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Bhutan.

Bolivia

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Bolivia.

Bosnien och Hercegovina

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Bosnien och Hercegovina.

Botswana

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Botswana.

Brasilien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Brasilien.

Brittiska Jungfruöarna

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Brittiska Jungfruöarna.

Brunei Darussalam

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Brunei Darussalam.

Bulgarien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Bulgarien.

Burkina Faso

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Burkina Faso.

Burundi

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Burundi.

Caymanöarna

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Caymanöarna.

Centralafrikanska republiken

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Centralafrikanska republiken.

Chad

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Chad.

Chile

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Chile.

Colombia

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Colombia.

Comoros

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Comoros.

Cooköarna

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Cooköarna.

Costa Rica

De flesta besökare från Sverige kan komma in i Costa Rica.

Curaçao

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Curaçao.

Cypern

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Cypern.

Danmark

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Danmark.

Demokratiska republiken Kongo

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Demokratiska republiken Kongo.

Djibouti

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Djibouti.

Dominica

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Dominica.

Dominikanska republiken

De flesta besökare från Sverige kan komma in i Dominikanska republiken.

Ecuador

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Ecuador.

Egypten

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Egypten.

Ekvatorialguinea

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Ekvatorialguinea.

Elfenbenskusten

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Elfenbenskusten.

El Salvador

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i El Salvador.

Eritrea

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Eritrea.

Estland

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Estland.

Eswatini

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Eswatini.

Etiopien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Etiopien.

Falklandsöarna (Islas Malvinas)

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Falklandsöarna (Islas Malvinas).

Fiji

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Fiji.

Filippinerna

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Filippinerna.

Finland

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Finland.

Frankrike

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Frankrike.

Franska Guyana

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Franska Guyana.

Franska Polynesien

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Franska Polynesien.

Färöarna

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Färöarna.

Förenade Arabemiraterna

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Förenade Arabemiraterna.

Gabon

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Gabon.

Gambia

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Gambia.

Georgien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Georgien.

Ghana

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Ghana.

Gibraltar

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Gibraltar.

Grekland

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Grekland.

Grenada

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Grenada.

Grönland

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Grönland.

Guadeloupe

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Guadeloupe.

Guam

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Guam.

Guatemala

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Guatemala.

Guinea

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Guinea.

Guinea-Bissau

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Guinea-Bissau.

Guyana

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Guyana.

Haiti

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Haiti.

Holland

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Holland.

Honduras

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Honduras.

Hong Kong

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Hong Kong.

Indien

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Indien.

Indonesien

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Indonesien.

Irak

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Irak.

Iran

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Iran.

Irland

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Irland.

Island

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Island.

Israel

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Israel.

Italien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Italien.

Jamaica

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Jamaica.

Japan

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Japan.

Jemen

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Jemen.

Jordanien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Jordanien.

Jungfruöarna (USA)

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Jungfruöarna (USA).

Kambodja

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Kambodja.

Kamerun

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Kamerun.

Kanada

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Kanada.

Kap Verde

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Kap Verde.

Kazakstan

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Kazakstan.

Kenya

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Kenya.

Kina

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Kina.

Kirgizistan

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Kirgizistan.

Kiribati

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Kiribati.

Kongo-Kinshasa

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Kongo-Kinshasa.

Kosovo

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Kosovo.

Kroatien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Kroatien.

Kuba

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Kuba.

Kuwait

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Kuwait.

Laos

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Laos.

Lesotho

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Lesotho.

Lettland

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Lettland.

Libanon

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Libanon.

Liberia

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Liberia.

Libyen

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Libyen.

Liechtenstein

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Liechtenstein.

Litauen

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Litauen.

Luxembourg

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Luxembourg.

Macao

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Macao.

Madagaskar

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Madagaskar.

Malawi

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Malawi.

Malaysia

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Malaysia.

Maldiverna

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Maldiverna.

Mali

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Mali.

Malta

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Malta.

Marocko

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Marocko.

Marshallöarna

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Marshallöarna.

Martinique

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Martinique.

Mauritanien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Mauritanien.

Mauritius

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Mauritius.

Mexiko

De flesta besökare från Sverige kan komma in i Mexiko.

Mikronesien

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Mikronesien.

Moldova

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Moldova.

Mongoliet

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Mongoliet.

Montenegro

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Montenegro.

Montserrat

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Montserrat.

Mozambique

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Mozambique.

Myanmar

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Myanmar.

Namibien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Namibien.

Nauru

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Nauru.

Nepal

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Nepal.

Nicaragua

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Nicaragua.

Niger

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Niger.

Nigeria

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Nigeria.

Nordkorea

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Nordkorea.

Nordmakedonien

De flesta besökare från Sverige kan komma in i Nordmakedonien.

Nordmarianerna

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Nordmarianerna.

Norge

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Norge.

Nya Kaledonien

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Nya Kaledonien.

Nya Zeeland

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Nya Zeeland.

Oman

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Oman.

Pakistan

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Pakistan.

Palau

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Palau.

Panama

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Panama.

Papua Nya Guinea

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Papua Nya Guinea.

Paraguay

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Paraguay.

Peru

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Peru.

Polen

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Polen.

Portugal

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Portugal.

Puerto Rico

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Puerto Rico.

Qatar

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Qatar.

Reunion

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Reunion.

Rumänien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Rumänien.

Rwanda

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Rwanda.

Ryssland

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Ryssland.

Samoa

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Samoa.

São Tomé & Príncipe

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i São Tomé & Príncipe.

Saudiarabien

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Saudiarabien.

Schweiz

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Schweiz.

Senegal

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Senegal.

Serbien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Serbien.

Seychellerna

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Seychellerna.

Sierra Leone

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Sierra Leone.

Singapore

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Singapore.

Slovakien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Slovakien.

Slovenien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Slovenien.

Solomonöarna

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Solomonöarna.

Somalia

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Somalia.

Spanien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Spanien.

Sri Lanka

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Sri Lanka.

St. Maarten

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i St. Maarten.

Staten Palestina

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Staten Palestina.

St Kitts & Nevis

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i St Kitts & Nevis.

St Lucia

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i St Lucia.

Storbritannien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Storbritannien.

St Vincent & Grenadines

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i St Vincent & Grenadines.

Sudan

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Sudan.

Suriname

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Suriname.

Sverige

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Sverige.

Sydafrika

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Sydafrika.

Sydkorea

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Sydkorea.

Sydsudan

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Sydsudan.

Syrien

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Syrien.

Tadzjikistan

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Tadzjikistan.

Taiwan

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Taiwan.

Tanzania

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Tanzania.

Thailand

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Thailand.

Tjeckien

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Tjeckien.

Togo

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Togo.

Tonga

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Tonga.

Trinidad & Tobago

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Trinidad & Tobago.

Tunisien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Tunisien.

Turkiet

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Turkiet.

Turkmenistan

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Turkmenistan.

Turks & Caicos

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Turks & Caicos.

Tuvalu

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Tuvalu.

Tyskland

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Tyskland.

Uganda

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Uganda.

Ukraina

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Ukraina.

Ungern

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Ungern.

Uruguay

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Uruguay.

USA

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till USA.

Uzbekistan

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Uzbekistan.

Wallis & Futuna

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Wallis & Futuna.

Vanuatu

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Vanuatu.

Venezuela

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Venezuela.

Vietnam

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Vietnam.

Vitryssland

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Vitryssland.

Västra Sahara

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Västra Sahara.

Zambia

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Zambia.

Zimbabwe

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Zimbabwe.

Österrike

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Österrike.

Östtimor

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Östtimor.


FAQ

  • Vi söker dagligen efter resebegränsningsinformation från statliga myndigheter och uppdaterar sidan när vi får ny information. Följande information om resebegränsningar för varje land är korrekt så vitt vi vet vid tidpunkten för publiceringen.

  • Från och med 12 apr har 99 länder helt begränsat inträde för icke-medborgare och 118 är öppna men har krav på karantän och/eller ett negativt COVID-test.

  • I nuläget kan du resa från Sverige till 5 länder utan restriktioner. Vi ber dig ta en titt på vår karta eller den specifika ruttinformation för mer information.

  • Dessa är de två huvudsakliga typerna av begränsningar eller krav som krävs för att resa till ett annat land. Dock utvecklas metoderna för COVID-19-test kontinuerligt, och olika länder kan komma att acceptera resultat från olika eller flera testtyper, så se till att kontrollera vad som gäller för det enskilda landet.

  • Om du får COVID-19 i ett annat land uppmanar vi dig att följa de lokala myndigheters rekommendationer. Dessa kan omfatta sjukhusvistelse, självisolering och testning i respektive land. Var noga med att kontakta ditt reseförsäkringsbolag och reseleverantören och informera dem om din situation.

  • Beroende på ditt hemland kan du behöva ändra ditt avresedatum och återvända hem så snart som möjligt. Om så är fallet, kontakta då din reseleverantör för att hitta den tidigaste avgången.