Reserestriktioner världen över

Resestatusen för enskilda länder kan förändras från dag till dag, och vi vet att det kan vara svårt att hänga med i svängarna. Därför har vi skapat den här sidan: Så att du kan få informationen du behöver när du funderar på att resa eller planera din resa.

Det enda du behöver göra är att ange ditt avreseland nedan – kartan kommer då ändras för att återspegla ländernas gränsstatus och eventuella inträdeskrav för flygresande. Se till att alltid dubbelkolla ditt lands regerings webbplats innan du bokar ett flyg.

Öppet

Gränserna är öppna – för närvarande finns det inga begränsningar eller rådande restriktioner för de flesta besökare.

2länder är öppna

Öppet med restriktioner

Gränserna är öppna för besökare som kan uppvisa ett negativt COVID-19 PCR-test eller antigentestresultat och/eller som kommer att genomgå en karantänperiod vid ankomsten.

127länder är öppna med restriktioner

Stängt

Gränserna är stängda - endast medborgare, invånare som återvänder hem eller personer som reser under andra speciella omständigheter kan komma in.

90länder är stängda

Sverige har något för alla

Med över 60 miljoner övernattningar under 2018 attraherar landet lagom besökare från hela världen med sin storslagna natur.

Läs mer

Bli uppdaterad med e-postmeddelande

Registrera dig för e-postnotiser och få ett meddelande när länders resestatus ändras.

Sök utifrån status och restriktionsnivå

Uppdaterad torsdag, 4 mars 2021

Du kan hitta informationen och detaljerna du behöver på ett annat sätt här. Visa ett lands inresestatus och eventuella restriktioner genom att klicka på filtren.

Afrika
Öppet
Öppet med restriktioner
Stängt
Filtrera efter restriktionsstatus:

Afganistan

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Afganistan.

Albanien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Albanien.

Algeriet

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Algeriet.

Am. Samoa

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Am. Samoa.

Angola

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Angola.

Anguilla

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Anguilla.

Antigua & Barbuda

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Antigua & Barbuda.

Argentina

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Argentina.

Armenien

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Armenien.

Aruba

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Aruba.

Australien

De flesta besökare från Sverige kommer nekas inträde till Australien.

Bahamas

Besökare från Sverige behöver uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän för att komma in i Bahamas.

FAQ

  • Vi söker dagligen efter resebegränsningsinformation från statliga myndigheter och uppdaterar sidan när vi får ny information. Följande information om resebegränsningar för varje land är korrekt så vitt vi vet vid tidpunkten för publiceringen.

  • Från och med 4 mar har 90 länder helt begränsat inträde för icke-medborgare och 127 är öppna men har krav på karantän och/eller ett negativt COVID-test.

  • I nuläget kan du resa från Sverige till 2 länder utan restriktioner. Vi ber dig ta en titt på vår karta eller den specifika ruttinformation för mer information.

  • Dessa är de två huvudsakliga typerna av begränsningar eller krav som krävs för att resa till ett annat land. Dock utvecklas metoderna för COVID-19-test kontinuerligt, och olika länder kan komma att acceptera resultat från olika eller flera testtyper, så se till att kontrollera vad som gäller för det enskilda landet.

  • Om du får COVID-19 i ett annat land uppmanar vi dig att följa de lokala myndigheters rekommendationer. Dessa kan omfatta sjukhusvistelse, självisolering och testning i respektive land. Var noga med att kontakta ditt reseförsäkringsbolag och reseleverantören och informera dem om din situation.

  • Beroende på ditt hemland kan du behöva ändra ditt avresedatum och återvända hem så snart som möjligt. Om så är fallet, kontakta då din reseleverantör för att hitta den tidigaste avgången.